Povestea noastră

Smartastic lab este o organizație non-profit a cărei misiune este crearea unui adevărat "loc de joacă" în care copiii cu vârsta între 7 și 12 ani, în special fetele, să fie inspirați să își descopere propriul drum, vocea interioară, talentul și independența, fără îndoieli, fără ezitări, fără prejudecăți sau etichete.
Experimentând și descoperind modele și inspirație, copiii vor fi încurajați să își păstreze mintea deschisă, plină de aspirații și dorința de reușită.
În acest fel, Smartastic lab va contribui la efortul colectiv de schimbare a mentalității, pentru ca într-o zi să putem vorbi despre o veritabilă egalitate de gen, fără stereotipuri și obstacole de orice fel.

plic

Poate că vă întrebați cine suntem.

Formula este simplă: Alina, Raluca și Cristina puse la un loc, într-un amestec concentrat de dorințe și de determinare, compoziție omogenizată cu multă dragoste de viață, vise îndrăznețe și entuziasm. Amestecul obținut a fost introdus în capsula dorinței de a contribui la efortul colectiv de schimbare.

La final, aceasta a fost lansată prin dispozitivul de încurajare a copiilor de a-și păstra mintea deschisă.

Substanța principală care face ca formula smartastică să prindă viață și să degaje energie este visul ca noile generații să aibă curaj, convingeri sănătoase și prețuire de sine, copilărind într-un mediu echilibrat din care lipsesc prejudecățile și etichetele, iar valorile personale și drepturile fundamentale sunt promovate și respectate.

Ne dorim să schimbăm compoziția viitorului, prin intermediul acestui adevărat loc de joacă, în care se gândește și se comunică cu îndrăzneală, se incită la visare cu ochii deschiși și se oferă inspirație și emoții. Ne dorim ca, experimentând, copiii să conștientizeze că sunt egali și că pot reuși în viață orice își propun.

În compoziția smartastică nu se amestecă niciodată elemente precum: “nu se poate”, „nu sunt suficient de bun” sau “așa sunt lucrurile de când lumea”.

Pentru ca reacțiile să fie spectaculoase și stabile, iar rezultatele să fie cu adevarat fabuloase, în realizarea experimentelor se implică, în proporții egale, atât fete, cât și băieți. Amplificarea și efervescența reacțiilor o asigurăm prin tratarea întregii compoziții cu substanța „împreună-este-mai-bine”, urmărind răspândirea uniformă a acesteia în întreaga masă a amestecului. Experiența ne-a arătat că numai susținându-ne reciproc, într-o zi, vom putea vorbi despre o veritabilă egalitate de gen, din care să lipsească stereotipurile și obstacolele de orice fel. În consecință, aplicăm aceasta formulă în toate experimentele noastre.

Ne dorim ca noua generație sa fie neînfricată, plină de aspirații și de dorința de reușită, iar pentru asta, fie că este vorba despre spațiul online sau offline în care experimentăm, în toate eprubetele, stativele, capsulele și dispozitivele pe care le folosim presărăm câte un strop de energie, stimuli, modele, informații și inspirație.

Datorită prezenței unui vis puternic în molecula substanței principale, toți copiii care vor intra în spațiul smartastic și, în special fetele, vor fi inspirați să-și descopere propriul drum, vocea interioară, talentul și independența, fără îndoieli, fără ezitări, fără discriminări sau dezechilibre.

În urma acestui rezultat se decantează câteva substanțe pure între care: eliminarea oricăror limitări de gen, eliminarea discriminărilor de orice natură și eliminarea stereotipurilor și a prejudecăților. Substanța smartastică obținută în urma tuturor acestor procese are proprietatea particulară de a genera schimbarea de mentalitate și de perspectivă de care este atât de nevoie în România și de a atrage implicarea personală a fiecăruia dintre noi, astfel încât rezultatele pozitive să nu întârzie să apară. Încearc-o și tu!

Intră în Smartastic lab, implică-te, lasă inspirația să te atingă și vei simți acel ceva în adâncul sufletului tău. Este tumultul interior generat de starea de bine dată de interes, implicare, fapte bune și viața trăită cu sens.

Este mai mult decât îți poți închipui și va conta cu adevărat!

Implică-te și te vei simți smartastic!

Zâmbete,
Echipa Smartastică

manifestt
manifest-mobil
x
icon1

Să generăm schimbarea mentalităţilor în societate prin prezentarea unor modele feminine, înlăturând barierele date de lipsa unor modele

iconn2

Să asigurăm un spațiu non-formal de experimentare și educare care să creeze premizele unor vise puternice și mărețe, Premiul Nobel fiind limita și chiar peste.

iconn4

Să contribuim la înlăturarea barierelor date de lipsa de curaj și de aspirații prin proiecte care:
a. să stimuleze urmarea de visuri îndrăznețe
b. să promoveze cultivarea încrederii în sine
c. să impulsioneze croirea unui drum printre obstacolele din societate și către dezvoltarea adevăratului potențial
d. să încurajeze la descoperirea vocii interioare, a talentului şi a independenţei

iconn5

Să încurajăm fetele în direcția materiilor STEM și a tehnologiei, în general și a celei digitale, în particular

iconn6

Să contribuim la dobândirea de către copii și în special de către fete, a aptitudinilor necesare și adaptate prezentului precum: creativitate, curaj, comunicare, curiozitate, inițiativă, colaborare și spirit antreprenorial

slide2
credem2
alina

Sunt o femeie și o mamă trează și
optimistă, care știe că impactul vine din
implicare și din cuvinte corect articulate,
dublate de acțiuni concrete.

cristina

Adeptă a optimismului, responsabilității și
bunului-simț, cred în familie, prieteni și
frumusețea lucrurilor mici. Îmi iau energia
dintr-o melodie, joaca unui cățel sau vocea
parinților. Negreșit sunt o norocoasă care
îmbrătișez provocările cu un zâmbet și
entuziasmul unei noi experiențe,
dornică să facă diferența!

raluca

Cum să mă descriu (mai bine) în câteva cuvinte? Aș spune despre mine că sunt pragmatică și realistă, independentă dar totodată sensibilă, amuzantă și exigentă.
Da, sunt imperfectă, dar visez la o lume perfectă și îmi doresc să contribui la o mică parte din ea!

poza-smart-2
cristina
raluca-1
close
close
close
to top button